Referenties

Foppe_de_Haan_golf

Foppe de Haan | oud-voetbaltrainer o.a. voor sc Heerenveen

"Ik vind golfen mooi, maar verrekte moeilijk. Een grote uitdaging.

Om die uitdaging waar te maken heeft Meinard me verrekte goed geholpen.

Goed lesgeven, duidelijk, eerlijk. IT KIN NET BETTER !"

Gerald_Sibon_Golf

Gerald Sibon | 20 jaar betaald voetbal voor o.a. Ajax, PSV, sc Heerenveen en het Olympisch elftal

"Als sporter denk je dat je overal wel iets van weet. Het contrast met 2 jaar terug toen ik Meinard ontmoette, en nu is groot. Zijn visie en filosofie op het golfspel hadden me direct gegrepen. Telkens weer verbeterde hij mijn swing, en daarmee ook mijn spel. Het functioneren van het menselijk lijf en brein gebruikt hij zo helder en ragfijn dat ik het direct kon toepassen."

Maarten Meeuwes | student

"Ik train nu 2,5 jaar bij Meinard. Meinard heeft mij vanaf het begin een doel voor ogen gehouden waar we allebei hard aan werken en waarin we in die 2,5 jaar nog niet van zijn afgeweken. En soms als het wat 'minder' gaat en ik kom weer van een training af krijg ik altijd weer de motivatie om dan net dat kleine beetje extra te geven zodat het wel lukt. Meinard heeft ook steeds gevraagd: "voor wie doe je het?" En dan zeg ik: "Ik doe het voor mezelf!" Het maakt niet uit wat de rest er van vindt. Als wij ons er maar prettig bij voelen. Meinard is een eerlijke en rechtvaardige trainer. En dat is essentieel om de TOP te bereiken!

Het afgelopen trainingsproces leverde ook enkele topprestaties op in het afgelopen seizoen (2016):
- Winnaar Erica Open 2016 | 77
- 6e plaats Prise d'Eau Jeugd Open | 77
- Maandbeker Golfclub Havelte | 75
- Maandbeker Golfclub Zwolle | 74

En het leverde mij een handicapverlaging op van 7.2 naar 4.0!"

FJV_0302_-_Simone_kleiner

Simone Schermers | verpleegkundige

"Ongeveer 4,5 jaar geleden kwam ik bij Meinard in de winkel voor nieuwe golfclubs. Althans, ik dacht dat dit de verbetering was naar een betere handicap.
Niets was minder waar... Meinard was meteen duidelijk: "eerst jouw swing maar eens verbeteren". 2,5 jaar later won ik de Telegraaf Dunhill Cup in categorie 1 voor dames, werd ik clubkampioen matchplay en strokeplay dames op Golfclub Emmeloord en zesde bij de Zeewolde Cup in categorie 1.
Meinard zijn gedrevenheid maar vooral zijn loyaliteit aan de trainee is onvoorstelbaar. Dit is mijn motivatie geweest om het beste uit mezelf te halen. Hij is eerlijk naar de ander en heeft een voortreffelijk oog voor detail."

Marcel_Loijenga_Golf_sport

Marcel Loijenga | accountmanager

"Meinard is zo gefascineerd door de golfsport, dat je er zelf nog enthousiaster van wordt zodra je met deze man over de sport, swing en biomechanica van het lichaam gaat praten. In onze samenwerking hebben we zijn kennis en jarenlange observatie in de afgelopen periode toegepast op mijn swing wat direct al resulteerde in een stijgende lijn. Mijn ervaring met Meinard is dat hij recht door zee is met het aanleren van 'de techniek'. Zijn aanwijzigen hebben bij mij geleid naar veel successen en overwinningen. Als ik even afdwaal dan lees ik weer even mijn oude notities door en dan gaat het weer als een trein. Meinard is gedreven en gepassioneerd van de bewegingen die bij golf komen kijken, dit heeft hij goed in het snotje, kan het vervolgens goed overbrengen. Je moet het wel allemaal zelf doen uiteindelijk!"

2007

- 3e Order of Merit VLS Amateur Tour
2008
- 2e Order of Merit VLS Amateur Tour
- Noord Oostelijk Kampioen
- Drents Kampioen
2009
- 3e Ees Masters Pitch en Putt (-19)
- 15e Dutch Open Pitch en Putt (gem. score 53.3)
- 1e Noord Oostelijke Golfkampioenschappen
- 2e Drentsche Golfkampioenschappen
2010
- 1e Drentsche Golfkampioenschappen
- 1e Clubkampioenschappen Strokeplay
- 2e Martensplek Open
2011
- 1e Meppel Masters
2012
- 1e Kwalificatie voor de GolfAmigo's Rydercup (bruto 69)
- 1e Meppel Masters
2013
- 1e Clubkampioenschappen Strokeplay
- 2e Apeldoornse Golfkampioenschappen
- 6e Zwolle Cup
2014
- 1e Apeldoornse Golfkampioenschappen
- 1e Martensplek Open
- 6e Zwolle Cup
2015
- 1e Clubkampioenschappen Matchplay

Chiel Koen | fysio-, manueel therapeut Msc

In 2011 ben ik begonnen met golf nadat ik wegens een forse enkelblessure gedwongen werd te stoppen met schaatsen en tennis. Na een half jaar zelf wat 'aangeklungeld' te hebben ben ik met een op marktplaats gekocht setje blades bij Meinard terecht gekomen, een eerlijk advies op de vraag: 'is dit een goed setje voor mij' volgde. Veel te moeilijk op dat moment, verkeerde lengte, verkeerde shafts, jammer maar helaas maar achteraf een zeer goed advies!! Vanaf dat moment heeft Meinard mij geholpen mijn golfspel en materiaal op de rit te krijgen. Een periode was ik wekelijks te vinden bij Golf-x, praten over golf, uitwisselen van ideeën en gedachten over het mooie spel. Wat dat betreft is Meinard uniek, heeft een heldere mening en is niet bang deze uit te drukken en te staan voor hetgeen hij vindt. Meinards opvatting over de golfswing, vanuit mijn optiek biomechanisch correct, hebben mij in korte tijd op een leuk niveau gekregen (huidige handicap is 4), nu maar hopen dat al die tips in het systeem blijven! 2014: Winnaar Clubkampioenschappen Matchplay GC Zwolle 2015: Winnaar Zwolle Cup Cat. 2 3e plaats Clubkampioenschappen Strokeplay GC Havelte

Rolf Kwant | Pitch & Putt-speler

"Net voor de interland tegen de Ieren viel het kwartje m.b.t. het putten. Na intensieve trainingen met Meinard op mijn thuisbaan heb ik op een onwaarschijnlijk hoog niveau staan putten wat uiteindelijk leidde tot een derde plaats in het individuele klassement. De bevestiging van Ierse toeschouwers na een overwinning op één van hun landgenoten middels de volgende uitspraak zal ik niet snel vergeten: “You fucking killed him with your putter!!!”." Nederlands kampioen strokeplay: 2001 – 2003 – 2004 – 2006 – 2007 – 2008 – 2009 – 2011 – 2012 – 2013 – 2014 Nederlands kampioen matchplay: 2004 – 2005 – 2011 – 2012 Aantal titels nationale rankingtoernooien: 62 Winnaar Dutch Open: 2010 en 2014 Runner-up met het Nederlands team op het EK: 2005 en 2014 Runner-up met het Nederlands team op het WK: 2004 – 2008 – 2014 EK Strokeplay individueel 2011: 4e Runner-up Frans Open 2008 Catalaans Open 2011: 5e Individueel klassement strokeplay Willy Parker Cup Ierland 2008: 3e Houder Nederlands ronderecord : 41

Frank Streppel | financial controller

"Na zo'n vijf jaar redelijk fanatiek te hebben gegolfd had ik het idee dat ik er niet veel meer in het vat zat. Een proefles bij Meinard bewees direct het tegendeel, er was werk aan de winkel! Vanaf het eerste moment, zo'n drie jaar geleden, heeft Meinard mij enthousiast gemaakt. Zijn drive, enthousiasme en kennis zorgen ervoor dat ik altijd met plezier en zonder tegenzin aan mij swing en spel werk. Meinard's aanpak is direct, hij zegt waar het op staat. " what you see is what you get". In mijn optiek de beste manier om resultaten te boeken." In 2013 won ik de Zwolle-cup (cat 2) en par 3 kampioenschap (bruto) GC Havelte In 2014 werd ik 2e bij het strokeplay kampioenschap GC Havelte en wederom 1e bij par 3 kampioenschap (bruto) GC Havelte In 2015 ben ik 2e geworden bij het Clubkampioenschap Matchplay GC Havelte

Roderick Postma

"In 2007 ben ik begonnen met golfen in Havelte. Na anderhalf jaar oefenen, een zelf aangeleerde swing en een slechte putting stroke kwam ik in contact met Meinard Lutterop. Ik had al veel gehoord over zijn passie voor het korte spel. Daar wilde ik graag gebruik van maken. Na een aantal puttingsessies in de "schuur" kon ik gelijk merken dat ik vele malen beter ging putten. Naast dat ik merkte dat ik veel meer plezier kreeg in het putten, was ik ook zeer benieuwd naar het aanleren van de "full swing".

Het opnieuw opbouwen van een swing was voor mij erg lastig. Ik bleef dan ook regelmatig terug vallen in oude fouten... Maar Meinard bleef altijd een positieve benadering houden. Zo bleef hij er op hameren dat het goed zou komen. Daar kreeg hij gelijk in. Ik kreeg het goede gevoel te pakken en kon het uitbreiden. De passie die Meinard heeft tijdens het les geven is bijzonder. Ik heb zelden iemand met zoveel enthousiasme horen praten over golf! Ook zijn stijl van lesgeven vind ik erg plezierig, doordat Meinard op een positieve manier duidelijk kan maken wat ik zou kunnen aanpassen om mijn golfen nog beter te maken en mij daar goed en prettig in kan ondersteunen."

Door deze goede begeleiding van Meinard, heb ik de volgende persoonlijke hoogtepunten met golf al kunnen bereiken:

  • eerste plaats strokeplay kampioenschappen GC Havelte
  • twee keer winst maandbeker
  • winst zomeravond competitie bruto/netto/birdie klassement