Wat is clubfitting?

Clubfitting is het aanpassen van de club op uw swingsnelheid, armlengte, handgrootte, swingbaan en tempo. Een goede fitter meet bij een analyse alle clubs op deze waarden. De clubs worden daardoor op lengte, lie, shaft flex, kickpoint, gripsize en swingweight aangepast.

Fitten betekent ook dat we uw clubs zo uitzoeken dat ze de juiste vergevingsgezindheid hebben en de juiste vluchtbaan creëren voor uw spel. Dit tezamen met uw eigen eigenschappen maken het dat de club makkelijker te slaan is en u het maximale uit de set kunt gaan halen.

Waarom fitten?

Door de jaren heen is de golfset geoptimaliseerd voor een “gemiddelde persoon”, met een gemiddelde lengte en gemiddelde swing. Maar wanneer u op de baan staat ziet u dan die gemiddelde persoon een bal slaan? Nee, want iedereen is anders. Sommige mensen zijn lang, anderen weer korter. Sommige swingen harder en anderen weer langzamer. De één sliced naar rechts en een ander hooked hem weer naar links.

In de laatste tien jaar is de technologie zo ontwikkeld dat de golfer en zijn uitrusting steeds meer samen komen. Analyse-apparatuur – in samenwerking met de benodigde software – geven ons de mogelijkheid de swing meer in detail te analyseren. Zo hebben we geleerd dat niet elke club voor een ieder geschikt is. Het begrip “One size fits all” is niet meer van deze tijd.

Er zijn diverse nieuwe clubs te koop waarbij alle fabrikanten zeggen dat zij de verbeterende factor hebben voor de golfer. Maar ook die clubs komen meestal in standaardlengte, standaard lie en loft. En de shafts zijn al gemonteerd in de set, maar zijn die goed voor u?

Daarom moet uw set zorgvuldig worden samengesteld en op uw spel worden afgesteld. Voordat wij u een set gaan verkopen, gaat u eerst met één van onze mensen in de slagkooi  en zal er een analyse worden gemaakt van uw “eigenaardigheden”.

De analyse:

Bij GOLF-X maken we gebruik van een “FlightScope Kudu” om uw prestaties te analyseren. Naast deze apparatuur beschikken wij over diverse demosets en fittingboxes (waarbij wij een combinatie kunnen maken van clubhoofden, shafts e.d) om u gedurende de analyse de mogelijkheid te geven een club samen te stellen die het best bij u past. Pas als alle gegevens zijn verwerkt in onze analysesoftware en wij weten hoe uw swing en spel in elkaar zit gaan wij u adviseren!!!

Bij aanschaf van een nieuwe set wordt het aanpassen van de clubs niet aan u doorberekend.

20230301_145020