Haal het beste uit uw spel met een golfset op maat!

Iedere golfer is uniek, niemand heeft dezelfde lichaamsbouw en techniek. Door een golfset op maat te laten maken haalt u het beste uit uw spel. Bij Golf-X analyseert en verwerkt een gediplomeerde clubfitter uw prestaties in de FlightScope, totdat wij precies weten hoe uw swing en spel in elkaar zit. Zo kunnen wij uw clubs perfect op maat maken (altijd op afspraak).

Wat is clubfitting?

Clubfitting is het aanpassen van de club op uw swingsnelheid, armlengte, handgrootte, swingbaan en tempo. Een goede fitter meet bij een analyse alle clubs op deze waarden. De clubs worden daardoor op lengte, lie, shaft flex, kickpoint, gripsize en swingweight aangepast.

Fitten betekent ook dat we uw clubs zo uitzoeken dat ze de juiste vergevingsgezindheid hebben en de juiste vluchtbaan creëren voor uw spel. Dit tezamen met uw speeleigenschappen maken het dat de club makkelijker te slaan is en u het maximale uit de set kunt gaan halen.

Waarom fitten?

Door de jaren heen is de golfset geoptimaliseerd voor een “gemiddelde persoon”, met een gemiddelde lengte en een gemiddelde swing. Maar wanneer u op de baan staat, ziet u dan die gemiddelde persoon een bal slaan? Nee, want iedereen is anders. Sommige mensen zijn lang, anderen weer korter. Sommigen swingen harder en anderen weer langzamer. De één sliced naar rechts en een ander hooked hem weer naar links.

In de laatste tien jaar is de technologie zo ontwikkeld dat de golfer en zijn uitrusting steeds meer samenkomen. Analyseapparatuur geeft ons de mogelijkheid de swing meer in detail te analyseren. Zo hebben we geleerd dat niet elke club voor iedereen geschikt is. 

Er zijn diverse nieuwe clubs te koop, waarbij alle fabrikanten zeggen dat zij de verbeterende factor hebben voor de golfer. Maar ook die clubs komen meestal in standaardlengte, standaard lie en loft. En de shafts zijn al gemonteerd in de set, maar zijn die wel goed voor u? 

Een hoop belangrijke vragen, waar wij het antwoord op weten, na een goeie fitting sessie. Voordat u bij ons een set koopt, gaat u eerst met onze ervaren en gediplomeerde fitter in de slagkooi, voor een uitgebreide analyse van uw swing en uw 'eigenaardigheden'. Zo stellen wij uw set zorgvuldig samen, en stellen wij deze perfect af op uw spel. 

De analyse:

Bij Golf-X maken we gebruik van een "FlightScope Kudu" om uw prestaties te analyseren. Naast deze apparatuur beschikken wij over diverse demosets en fittingboxes (waarbij wij een combinatie kunnen maken van clubhoofden, shafts e.d), om u gedurende de analyse de mogelijkheid te geven een club samen te stellen die het beste bij u past. Pas als alle gegevens zijn verwerkt in onze analysesoftware en wij weten hoe uw swing en spel in elkaar zit, gaan wij u adviseren welke set het beste bij u past!

Gratis service

Bij aanschaf van een nieuwe set wordt het aanpassen van de clubs niet aan u doorberekend.